Wednesday, March 3, 2010

Lemmiksaade on tagasi

"Unelmate printsess"
Saate logo vaadates, kus südamesse moodustusid suured tähed UP, mõtlesin, et see võiks samahästi olla ups. Esimene saade ei olnud eriti paljutõotav, isegi natuke mage. Võib olla oli see suure ootamise viga, sai ju seda saadet nii kaua oodatud, juba esimestest reklaamidest peale, kui kunagi eelmisel kevadel uusi printsessikandidaate värbama hakati. Praegu oli natuke halb vaadata selles mõttes, et kõike oli liiga palju – uut keskkonda, uusi tegelasi. Kaadrid vaheldusid liiga ruttu, kõigist osalistest anti küll hea ülevaade, aga kõik käis läbisegi, nii et mingit selgust ikkagi ei saanud. Esmase vaatluse põhjal jäi mulje, et midagi nii fantastilist nende piigade seas pole. Vähemalt ei hakanud silma midagi sellist, nagu eelmisest hooajast kohe esimesest saatest peale selgus, et seal on ikka ülinaljakaid tegelasi, mingeid maalt linna pääsenud jobukesi ja tagasihoidlikke iludusi, kes jobukeste taidlemist külma üleolekuga pealt vaatasid.
Keegi omal otseselt marki täis ei teinud, mingeid eriti häid kilde ei visatud, kaklusi ja intriige veel polnud. Ehk läheb asi paremaks, kui kõik saated sellised on, nagu täna, siis olen küll kõvasti pettunud. Imelik tundub see saate eksponeerimine eesti naise kui tunnustatud iludusartiklina. Kaunimad naised, kes selles saates olid, ei olnud sugugi eestlannad, vaid vene nimedega Eestis elavad kaunitarid. Ja kogu Euroopa teab, et kõige ilusamad naised on Rootsis ja Lätis. Julia muutis oma graatsiaga täitsa pimedaks, tõesti nagu baleriin. Natalja ja Marina olid ka kenad, kuigi nende vahel oli raske vahet teha. Vahepeal ei saanudki aru, kumb on kumb ja kas neid on üldse mitu. Oleks neid korraga näidatud, oleks saanud võrrelda, aga enamasti näidati tüdrukuid üksikult kaadris. Küll on ikka tänapäeval lihtne, käid saates ära ja saad kohe rikkale mehele. Kui isegi seda „unelmate printsi“ ei saa, siis hakkad kellelegi teisele silma ja saad suure raha kokku ajada. Ja juba teist aastat järjest pakutakse unelmate printsi asemel meest, kes tegelikult on pehmelt öeldes pask. Aga noh loeb ju raha. Ei pea temaga koos elama ja teda armastama, vaid tuleb osavalt manipuleerida, et vähemalt mingigi osa tema hiigelvarandusest endale saada ja siis tõeliste printside juurde.
Saate lõpupoole tuli ikka üks hea kild ka ära. Vist oli see Maarja, kes hakkas villas oma tuba avastama. Vaatab kapile otsa: „Appi, meil on siin kapid ka või?“ Andres Peets saatejuhina oli endiselt päris haige valik. Kui ta oma sissejuhatavat teksti rääkis, siis käis selline vuristamine, et Peetsi halva diktsiooniga kõnest ei saanud pooltki aru. Esimene saate lõppes siis sellises seisus, et Dimile meeldis kõige rohkem tobe Maarja ja koju ei saadetud veel kedagi.

No comments:

Post a Comment