Saturday, December 26, 2009

Väikesed ajarändurid

Tiit Palu „Väikesed ajarändurid“, lavastaja Tiit Palu, Endla

Fantaasia poolest see näitemäng just ei hiilanud, aga päris lõbus oli siiski vaadata, vähemalt igav ei hakanud. Kahju oli taas sellest, et näidendit mängitakse suurel laval, kus on olemas isegi pöördlava, aga kujundus on nii fantaasivaene, et anna otsad. Lava keskel tagapool suur kapp, siis suur tühjus ja kummaski lavaääres vastavalt diivan ja töölaud koos ajamasinaga. Lapsed Triin ja Jaanus rändavad ajamasina abil läbi erinevate ajastute, aga seda kõike on küllalt igavalt kujutatud. Ka ajamasina sõitmist ja aja liikumist oleks võinud efektsemalt kujutada, samuti erinevate ajastute saabumist, lasta pöördlaval pöörelda, tulesid välgutada, mingeid valgusefekte teha, iga ajastu puhul vastava dekoratsiooni juurde maalida. Praegu toimus kõik igavalt liikumatul laval ilma igasuguste dekoratsiooniliste muudatusteta. Ka see oli arusaamatu, miks lapsed pidid nii tobedaid riideid kandma, veel hullem, samasuguseid riideid, nagu kandsid vanaema ja vanaisa, vastavalt siis tüdrukul samasugune kleit nagu vanaemal ja poisil samad riided mis vanaisal. Ega nad mingid noored vanainimesed polnud, et niimoodi riides käisid. Ja kõige kummalisem oli lavastaja valik panna mängima väikest tüdrukut Triinu Endla teatri kõige suuregabariidilisem näitlejanna Triin Lepik. Lastele pakkusid mõned ütlused või situatsioonikoomikast tekkinud olukorrad ikkagi nalja, aga kõige rohkem pakkus neile põnevust ära mõistatada, kuidas üks näitleja erinevates stseenides erinevaid tegelasi kehastab. Kui ühes stseenis oli Ireen Kennik köietantsija ja järgmises kosmoseosake, siis tema kohta sosistati, see rohelises oli eelmine kord see tüdruk. Kahju, et lavastus nii haltuurana esitatud oli, kõiges oli tunda kiirustamise ja käega löömise maiku, et teeme kiiresti lastele mingi jõululavastuse ära, niikuinii hakkavad klasside kaupa jõulude ajal teatris käima, siis on midagi neile näidata.

1 comment:

  1. Tähelepanu !!!

    minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

    Attention !!!

    my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.

    ReplyDelete